SKÖTSELRÅD

Glas och kristall är ömtåliga material och våra lyktor bör därför hanteras med extra försiktighet.

Se till att din ljuslykta har svalnat helt innan du rengör den, annars finns det en risk att den går sönder. Tvätta insidan med ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd en mjuk svamp eller diskborste. Tål ej maskindisk.

För att rengöra utsidan, använd en mjuk torr mikrofiberduk. Undvik att använda skarpa föremål, kemikalier eller omfattande polering eftersom att det kan skada ytan. 

Utsätt inte din Hurricane för extrema temperaturförändringar, till exempel bör en lampa som stått utomhus eller i ett dragigt fönster inte rengöras med varmt vatten innan den har nått rumstemperatur. 

Om du behöver ta bort paraffin från insidan fyller du lyktan till hälften med ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel och låter det sedan verka i ca 10 minuter. Paraffinet mjuknar och blir därmed enkel att ta bort med en träslev eller korkskruv.

TÄND DIN LYKTA

För alla våra lyktor rekommenderar vi paraffinljus istället för 100% stearin eftersom paraffin har en högre smältpunkt.

Beroende på vilket ljus du använder och temperaturen i din omgivning kan paraffinet ibland droppa ner längs ljusets sida och samlas i botten på lyktan. Detta är naturligt och kommer inte att skada din lykta.

Hurricane Small Classics, Soda och Candy & Regular Boule - rekommenderar vi ett 35 mm i diameter värmeljus. Använd inte ett värme ljus större än rekommenderat då det kan orsaka att lyktan spricker.

Hurricane Medium & Large Boule – rekommenderar vi ett värmeljus upp till 5 cm i diameter eller ett blockljus med diameter upp till 6 cm.

Hurricane Large - rekommenderar vi ett 15-20 cm högt och 5 cm i diameter (eller mindre) blockljus

Hurricane Extra Large - rekommenderar vi ett 20-25 cm högt och 8 cm i diameter (eller mindre) blockljus

Tvinga aldrig ner ett för stort ljus i ljushållaren. Den invändiga ljushållaren är också tillverkad i glas och kan lätt spricka om du är hårdhänt.

Flytta aldrig en lykta som är tänd. Om du placerar din lykta på en hal eller känslig yta bör du använda dubbelhäftande fästkuddar undertill. 

Se till att värmeljuset står centrerat i din lykta eftersom värmeljusets varma sidor kan värma upp glaset ojämnt och orsaka sprickor.

Rör aldrig ett brinnande ljus och flytta inte din ljuslykta när den är tänd. 

Undvik drag, ventiler, takfläktar eller andra rörliga luftvägar för att uppmuntra jämn förbränning och minimera rök eller en fladdrande veke. Lämna inte ett brinnande ljus utan uppsikt och se till att ljuset är helt släckt innan du lämnar rummet.

Se till att tända ljus är utom räckhåll för små barn och husdjur.

Bränn aldrig ett ljus i närheten av något som kan fatta eld och släck aldrig ett ljus med vatten. Var försiktig när du släcker ljuset; en kort riktad luftpust riktad från ett säkert avstånd mot varje veke är vanligtvis tillräckligt.

För maximal säkerhet rekommenderar vi att du använder en ljussläckare.

Flytta inte ljuset förrän vaxet har svalnat och stelnat. Var försiktig eftersom lyktan kan vara varm vid beröring. 

BYTE AV LJUS

Byt ut ljuset när det är ca 1 cm från hållaren, annars kan det skada hållaren. Ta bort resterna och rengör lyktan eller placera det nya ljuset ovanpå det gamla ljuset, och låt dem smälta samman.